BEL: 06 - 546 932 59

Een verbrandingsmotor zandstralen

Het kan wél

Het zandstralen van een motorblok lijkt in de restauratiewereld not-done. Stof en straalmiddelen zouden voor vastgelopen motoren zorgen en schade hieraan veroorzaken. Wij zijn het daar niet helemaal mee eens. Met goede voorzorgsmaatregelen, de juiste informatie en logisch nadenken is het prima mogelijk om een motorblok in gemonteerde toestand te stralen. 


De juiste voorzorgsmaatregelen

  • Zorg dat alles goed afgeplakt of dicht geplugd is met rubberen pluggen
  • Plaats bouten waar nodig
  • Kit gaten en kieren dicht met siliconenkit
  • Plaats een plug waar een luchtaansluiting op kan om overdruk in het blok te krijgen. 

Neem geen risico

Vertrouwt u het niet helemaal? Straal dan na het afkitten en pluggen dan met soft-blaste, bijvoorbeeld een notenschil of soda. Dan bent u zeker van uw zaak.Twijfelt u na het stralen? Neem dan geen risico en ga toch demonteren. 


Gaat u een gedemonteerd motorblok stralen, dan is afplakken en pluggen ook belangrijk. Zorg dat u tijdens het stralen geen delen raakt die niet gestraald mogen worden. Oliekanalen die vol komen te zitten met straalmiddel moeten open geboord te worden om te reinigen.


Schoonstralen van zuigers, in- en uitlaatkleppen

Zuigers schoon stralen doen we (net als revisiebedrijven) met gemalen notenschillen. Dit veroorzaakt geen beschadiging van het oppervlak en roet is hiermee prima te verwijderen. In- en uitlaatkleppen kunnen met notenschillen ook prima gestraald worden. Wij hebben deze middelen allemaal tot uw beschikking. Schroom niet om vragen te stellen.


Vraag een offerte aan

“ALS JE KUNT STOFZUIGEN KAN JE OOK ZANDSTRALEN."