BEL: 06 - 546 932 59

Natstralen

Een van onze specialismes binnen Zelfzandstralen.nl is natstralen. Deze techniek brengt verschillende voordelen met zich mee.


Neem direct contact op via:

Telefoon: 06-54693259

E-mail: info@zelfzandstralen.nl

Hoe werkt het?

Bij het natstralen is er minder inslag op het object dat u wil stralen. Het water dempt namelijk deze inslag waardoor er een gelijkmatig en mooi afgewerkt oppervlak overblijft. Dit gebruik van water zorgt er ook voor dat er geen stof ontstaat. Natstralen wordt gebruikt op veel verschillende toepassingen. In de meeste gevallen om oppervlakken te reinigen of ontvetten.  

Natstralen is geschikt voor de volgende materialen:

 • Roestvrijstaal (rvs)
 • metaal
 • lichtmetaal
 • baksteen
 • beton
 • hout

Toepassingen natstralen met Torbo:

 • GevelsBoten metaal of polyester
 • Auto body’s, assen e.d.
 • Metalen constructies
 • Straattegels
 • Betonnen wanden, vloeren e.d.
 • Machines
 • Houtwerk gevels e.d.

TORBO natstraalmachines

Wij maken gebruik van de TORBO natstraalmachines. Dit zijn dé machines om alles te stralen waarbij geen tot nauwelijks stofontwikkeling mag zijn. Het water zorgt ervoor dat het stof ingekapseld wordt door middel van een nevel om de inslag van het straalmiddel heen. Samen met het water zal het stof langs uw werkstuk naar beneden gaan, waar het op de grond of op een vilten mat komt, die het water doorlaat, maar het vuil van uw werkstuk en het straalmiddel vasthoudt. De inslag wordt door het water verzacht en verspreid met als resultaat een mooi egaal gestraald oppervlak. 


Het straalmiddel gaat samen met het water in een ketel met eventueel een toevoeging om corrosie van metalen tegen te gaan (het anti-corrosiemiddel heeft een werkingsduur van ongeveer een week, hierna moet het metaal behandeld worden met epoxy of grondverf). De druk kan perfect geregeld worden met een simpele kraan. Om de machine in werking te zetten gebruikt u de meegeleverde afstandsbediening. Deze werkt tot 100 meter wanneer er geen obstakels zijn, dit is ideaal om bijvoorbeeld de achterkant van uw woning te kunnen stralen. Is de afstand te groot, dan kan een bediening via een snoer toegevoegd worden. De ketels waar het straalmiddel met water ingaat, zijn doorgaans grote ketels, waarmee je een flinke tijd kunt stralen. Is de ketel leeg, dan is deze makkelijk bij te vullen. 

De TORBO natstraalmachines zijn dé machines om alles te stralen waarbij geen tot nauwelijks stofontwikkeling mag zijn.

De machine is in de meeste gevallen een aanhanger compleet met waterreservoir, compressor, ketel en slangen, die allemaal op elkaar aangesloten zitten, dus het is een kwestie van starten en werken. Neemt u de losse machine, dan sluiten we deze op een compressor en op water aan en kunt u ook direct aan de gang.


Om de TORBO op een aanhanger te vervoeren dient u in het bezit te zijn van een BE rijbewijs en enige ervaring te hebben met het rijden met aanhangers. Beter is het om de TORBO te laten bezorgen door ons, te laten aansluiten en  een proefstuk te laten stralen, zodat u geen opstartproblemen heeft.  


Huurt u een losse ketel met compressor, dan heeft u een flinke bus nodig en een trekhaak; ook hierbij is rijbewijs BE een must. Vergeet niet dat het straalmiddel dat nodig is, ook nog mee moet in de bus of wagen: dit is best zwaar.


Bekijk de prijzen

Torbo natstraalmachines

De voordelen van natstralen met de TORBO straalmachine

Wij hebben niet voor niets speciaal gekozen voor deze machines. Ze hebben namelijk vele voordelen. Zo zijn ze zeer gemakkelijk in gebruik met maar een slang en een afstandsbediening. Ook kunt u door het koppelen van extra slangen ook de hoogte in. Dankzij de grote ketelinhoud kunt u lang door blijven stralen, zo hoeft u niet telkens te vullen. 

 • Geen of nagenoeg geen stof
 • Toevoegen van anti-corrosiemiddel
 • Diverse materialen stralen
Reinig eenvoudig je gevel met zelfzandstralen.nl!

Bij ons kunt u eventueel klimmaterieel zoals steigers en ladders huren. 

Eventueel verkopen of verhuren wij steigernetten om overlast voor omwonenden te verkleinen (in sommige gemeentes is dit een verplichting wanneer er veel bebouwing of bewoning is).


Wij leveren ook impregneer tegen zeer scherpe tarieven, wanneer u uw gevel straalt. 

Gevelreiniging met Torbo

Ja, ik wil ook (laten) Natstralen!

VOORNAAM *
ACHTERNAAM *
E-MAILADRES *
TELEFOONNUMMER *
VRAAG/ OPMERKING *
Verzenden
video natstralen van een boot

Bootje nat stralen. Torbo

“ALS JE KUNT STOFZUIGEN KAN JE OOK ZANDSTRALEN."