BEL: 06 - 546 932 59

Vergunningen voor zandstralen


Zandstralen op locatie


Zandstralen in een woning of ander pand is meestal geen probleem. Door het gebruik van afzuigers met filters ertussen houdt u het meeste stof wel binnen. Zandstralen aan de buitenkant van uw pand of elders buiten (boten, tuinhekken enz.) is een andere zaak. Wanneer u droog straalt, geeft dit veel stof en dat kan voor overlast zorgen. Straalt u nat dan heeft u geen stof. Informeer altijd bij de desbetreffende instantie wat er mogelijk is wat betreft zandstralen en of u een vergunning nodig heeft.Het afvoeren van oud straalmiddel

Gebruikt straalmiddel dient op een milieuvriendelijke manier afgevoerd te worden. In de meeste gevallen dient u het op te vangen en af te voeren bij uw gemeente of afvalbeheerder. Informeer bij uw gemeente of afvalbeheerder wat de regels zijn. 


Wij kunnen het gebruikte straalmiddel ook voor u afvoeren. Doe het straalmiddel in stevige plastic zakken (bij voorkeur geen gewone vuilniszakken, maar puinzakken), zodat wij het voor u mee kunnen nemen. Wij leveren het aan bij onze afvalbeheerder, waarna het op milieuvriendelijke wijze afgevoerd wordt. U betaalt per hoeveelheid die u van ons afgenomen heeft, tenzij er veel andere middelen zoals oude verf of zand bijgekomen zijn. In dat geval rekenen we de geschatte hoeveelheid meer. U betaalt € 0,50 per kg voor het afvoeren van gebruikte straalmiddelen. Dat is inclusief het transport, overslag en afvoerkosten. Zijn er meerdere transportgangen nodig dan rekenen wij per uur en per km. U dient vóór het ophalen van de unit aan te geven of u de oude middelen ook afgevoerd wilt hebben, zodat wij hier met vervoer rekening mee kunnen houden.

“ALS JE KUNT STOFZUIGEN KAN JE OOK ZANDSTRALEN."