BEL: 06 - 546 932 59

Het zandstralen van boten en schepen

Schepen en boten kunnen met ons materieel prima gestraald worden. Metaal is uitermate geschikt om te stralen. Na het stralen adviseren wij een zeewaterbestendige epoxy die veel in de off-shore gebruikt wordt.

Wat kan er allemaal gestraald worden?

Welke onderdelen en materialen van een boot kunnen er allemaal gestraald worden?


Romp, opbouw en binnenschip

Bij grote schepen maakt het niet zoveel uit hoe het oppervlak eruit komt te zien, als het maar kaal is voor een nieuwe en verdere behandeling. Dat betekent dat er in de beginfase van het stralen snel gewerkt kan worden. Bij erg veel roestplekken gebruiken we eerst een naaldbikhamer om deze te verwijderen. Daarna kunnen we met minder straalmiddel af en klaren we de klus met minder kosten. 

Let wel, dit geldt alleen voor boten met een dikke stalen romp en opbouw. Een kleiner bootje van dunner plaatmateriaal en losse onderdelen dienen wel degelijk met veel aandacht behandeld te worden. 


Hout

Hout kan prima gestraald worden, maar dit moet eerst getest worden. Wij hebben hier jarenlange ervaring mee, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.


Aluminium

Aluminium is een zacht metaal. Het kan prima gestraald worden, maar dit vraagt wel extra aandacht. Let bij het stralen van aluminium wel op vervorming van het metaal. Ook raden we het gebruik van speciale straalmiddelen aan. Gebruik geen ijzer straalmiddel of ijzerhoudende straalmiddelen. Let bij het stralen wel op vervorming van dun metaal.


Draaiende delen

Met draaiende delen zoals de motor, keerkoppelingen, schroefassen, (kop)schroeven, de boeg en hekken moet zeer zorgvuldig gewerkt worden. Hier mag geen stof in komen. Dat betekent dat er heel goed afgeplakt moet worden. 


Het is verstandig om naast het afplakken in de motor en keerkoppeling een luchtkoppeling te draaien waar perslucht op kan. Dit zorgt voor overdruk in de motor, waardoor er geen straalmiddel of stof naar binnen kan.


Polyester boten

Een polyester boot is een ander verhaal dan een stalen schip. De gel-coat mag immers niet teveel beschadigen. Meestal stralen we polyester boten om de anti-fowling te verwijderen van de onderkant. Polyester stralen we met straalmiddel en water, hier hebben we speciale units voor. De inslag is minder en u heeft geen last van stof. Het geeft met de juiste druk een prachtig resultaat en het onderwaterschip is klaar voor een nieuwe anti-fowling laag. Ook het houten interieur kan gestraald worden. Lees meer over het stralen van hout bij interieurs


Stralen op locatie

Boten en schepen zijn meestal niet makkelijk te verplaatsen wanneer ze eenmaal op de wal liggen. Onze mobiele units zijn hier een must. De Straaltechniek XXl ketel heeft genoeg kracht om het schip te reinigen. 


Vraag een offerte aan

Hier ziet u een plezierboot die gezandstraald is.

Neem contact op via het formulier

VOORNAAM *
ACHTERNAAM *
E-MAILADRES *
TELEFOONNUMMER *
VRAAG/ OPMERKING *
Verzenden
Wilt u uw boot laten zandstralen? Dit kunt u zelf doen of door ons.
Wilt u uw sloep laten opknappen? Gebruik dan het zandstralen ter ondersteuning.
video hoe een boot gestraald wordt

Bootje nat stralen. Torbo 2

“ALS JE KUNT STOFZUIGEN KAN JE OOK ZANDSTRALEN."