BEL: 06 - 546 932 59

Cursus zandstralen


Gaat u voor het eerst zandstralen? Dan is onze cursus een goede start. In de cursus komt zowel het stralen van metaal en hout als het stralen van gevels aan bod. De cursus vindt doorgaans plaats op de laatste zaterdag van de maand, andere dagen op afspraak. Een cursus voor meerdere personen bij u op locatie behoort ook tot de mogelijkheden. Stuur ons een bericht met het aantal personen, het adres en waar de cursus over mag gaan en wij nemen contact met u op.


 • Het minimum aantal personen voor een basiscursus is 4 en het maximum is 5 personen (cursussen voor meer personen zijn mogelijk). 
 • Een vervolgcursus is mogelijk.
 • U kunt een eigen meubeltje zoals een klein tafeltje of klein stoeltje meenemen. Komt u voor het metaal stralen dan is een spatbord, beschermkap of iets dergelijks voldoende. 
 • Een basiscursus zelfzandstralen kost € 75,- incl. BTW (het cursusmateriaal is inbegrepen). 
 • Het cursusgeld dient vooraf betaald te worden, uw reservering is geldig vanaf het moment dat uw betaling binnen is. U krijgt een factuur hiervoor.
 • De cursus duurt ongeveer 3 uur, dit is inclusief een theorie- en praktijkgedeelte.

Wilt u blijven lunchen na de cursus dan is dat natuurlijk mogelijk. Voor € 12,50 bieden wij u een heerlijke lunch aan met koffie of thee, een sapje en/of melk, lekkere broodjes (drie per persoon) met heerlijk beleg en een stukje fruit. Geeft u van tevoren aan of u hier gebruik van wilt maken in verband met onze inkoop. 


In onze showroom vindt u diverse gestraalde en afgewerkte items. Ziet u hier iets wat u bevalt of heeft u ergens vragen over laat het ons dan weten.


Bij de cursus is inbegrepen:

 • Het cursusmateriaal (theorie, bruikleen)
 • Stofkap
 • Gehoorbescherming
 • Wegwerpoveral
 • 10 minuten stralen van uw eigen werkstuk
Na de cursus heeft u de mogelijkheid om uw werkstuk af te maken (afhankelijk van de drukte op die dag). Hiervoor gelden de reguliere tarieven. U blijft te allen tijde verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Durft u iets niet aan, doe dit dan ook niet en geef het aan bij de begeleider. Heeft u beperkingen,  geef dit bij ons aan voor u aan de cursus begint of bespreek het direct met de begeleider. Samen kunnen we kijken voor een eventuele oplossing.


Training IBIX ® straalsystemen:

Wij zijn officieel partner van IBIX ® Benelux en geven hiervoor in samenwerking met de importeur trainingen in het gebruik met de IBIX® en het onderhoud van de straalsystemen. Na de cursussen op dezelfde dag geven wij in de middag de training, dit is een welkome aanvulling op de cursus aangezien u nog op zoek bent naar een straalsysteem of u gaat een IBIX® straalsysteem bij ons huren voor uw klus. In beide gevallen weet u waar het over gaat en blijft u problemen tijdens het stralen voor. IBIX® straalsystemen zijn professionele systemen om zeer precies en met verschillende straalmiddelen te werken, van soda tot Korund met alles daar tussenin verwerkt dit systeem feilloos.

 • De training IBIX® straalsystemen kost € 75,- inclusief BTW. 


Combinatie: cursus zandstralen + training IBIX® straalsystemen: 

De cursus zandstralen en de training IBIX® straalsystemen zijn ook te combineren. Na beide cursussen gevolgd te hebben, heeft u de kennis in huis om veilig aan de slag te gaan met zandstralen en blijft u problemen tijdens het stralen voor. Ook kunt u zelf een onderbouwde keuze maken voor een straalsysteem.

 • De combinatie cursus zandstralen + training IBIX® straalsystemen kost € 150,- (incl. BTW) en lunch inbegrepen.


Meld u aan voor de cursus en training om direct goed te beginnen met uw nieuwe professie, hobby of eenmalig uw woning of oldtimer op te knappen.Cursus TORBO natstraler (gevelstraler)

Wij geven cursussen gevelstralen en omgaan met de TORBO natstralers. Tijdens de cursus wordt de werking van een TORBO uitgelegd en gaan we dieper in over deze werking. TORBO stralers vragen om een specifieke behandeling van enkele van de delen van de machine waar we inhoudelijk op in gaan, denk aan regelaars hoeveelheid straalmiddel, waterhoeveelheid, keteldruk, spuitdruk enz. Natuurlijk wordt er dieper ingegaan over de verschillende te stralen oppervlaktes zoals beton, hout, straatwerk en natuurlijk gevels. Ook metaal, polyester ( antifouling  verwijderen) en glas zijn prima te stralen zonder of weinig stofvorming en komen aan bod in de cursus.


Wanneer u aangeeft welk oppervlak voor u van belang is dan kunnen wij hier dieper op in gaan. Natuurlijk gaan we ook daadwerkelijk kijken hoe de machine werkt en de onderwerpen als vullen straalmiddel, aansluiten water, bediening afstandsbediening en afsluiten na de klus komen ter spraken.


Een cursus TORBO straler kost:

Bij 5 man € 75,00
Bij 3-4 man € 100,00
Bij 2 man € 200,00
Bij 1 man € 350,00

Een cursus duurt ongeveer 3-4 uur afhankelijk van de hoeveelheid cursisten en het aantal vragen. Prijzen zijn per cursist.

Huurt u een TORBO binnen twee maanden na de cursus van ons dan krijgt u 50% van het cursusbedrag terug.

Cursussen bij u op locatie zijn ook mogelijk en zijn afhankelijk van de afstand en het aantal cursisten tussen de 350.00 en 1250.00 euro. Deze prijzen zijn incl. gebruik van een TORBO gevelstraal machine.

Prijzen zijn incl. BTW.


Meld u aan via het onderstaande inschrijfformulier.


Neem contact op

Inschrijven voor de cursus

Cursus *
Voornaam *
Achternaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Eventuele vragen of opmerkingen
Verzenden

“ALS JE KUNT STOFZUIGEN KAN JE OOK ZANDSTRALEN."