BEL: 06 - 546 932 59

Gietijzer kan met alle straalmiddelen gestraald worden, het is oersterk maar breekt ook weer snel door zijn holle structuur. Dezelfde holle structuur zorgt ervoor dat roest nooit helemaal weg te stralen is dus een volledig afsluitende coating is een must.

Gietijzer zandstralen

Gietijzer kan met alle straalmiddelen gestraald worden. Het is oersterk, maar breekt daarentegen ook weer snel door zijn holle structuur. Diezelfde holle structuur zorgt ervoor dat roest nooit helemaal weg te stralen is. Een volledig afsluitende coating is dus een must. 


Stralen en direct coaten

Na het stralen van een roestig voorwerp van gietijzer treedt roest binnen een paar uur alweer op. Snel coaten of iets dergelijks is dus erg belangrijk. Door het gieten ontstaan ook vaak gaten in het object. Deze kunnen met lood opgevuld worden.


Zelf doen of uitbesteden?

Bij Zelfzandstralen kunt u zelf uw gietijzeren voorwerpen stralen, eventueel met onze hulp. Besteedt u het liever uit? Ook dat kan, wij helpen u graag.

Voorwerpen die niet of moeilijk te verplaatsen zijn, kunnen ook ter plaatse worden gestraald. Hiervoor hebben wij mobiele straaleenheden.


Vraag een offerte aan

Zandstraal uw buitentafel van gietijzer
Er zijn vele mogelijkheden om uw tafel van gietijzer op te knappen. Wel eens aan zandstralen gedacht?
Zandstraal uw gietijzeren meubel en hij ziet er weer als nieuw uit

“ALS JE KUNT STOFZUIGEN KAN JE OOK ZANDSTRALEN."