BEL: 06 - 546 932 59

Droogijsstralen

Bij Zelfzandstralen kunt u ook terecht voor droogijsstralen. Deze reinigingsmethode is snel en milieuvriendelijk. De ondergrond wordt niet aangetast dankzij de zachte techniek. 


Neem direct contact op via:


Telefoon: 06-54693259

E-mail: info@zelfzandstralen.nl

Wat is droogijs?

Droogijs of koolzuursneeuw is de vaste vorm van koolstofdioxide of CO2. Droogijs wordt vooral gebruikt om te koelen en heeft een temperatuur van -79 graden Celsius. Het heeft 3 keer meer koelcapaciteit dan normaal ijs. 


Het wordt ook in de theatertechniek gebruikt om een laaghangende nevel te maken. Waterdamp condenseert hierbij op de koude gesublimeerde gasdeeltjes, die zwaarder zijn dan lucht. 


Met een normale rookmachine komt de nevel verder omhoog dan met droogijs. Droogijs is verkrijgbaar in verschillende vormen. Voor droogijs stralen worden 3 mm grote korrels gebruikt.

Droogijs of koolzuursneeuw

Wat doet droogijs tijdens het stralen:

De pellets worden met zeer hoge snelheid tegen het vuile oppervlak geschoten waarna ze ontploffen. (door de verandering van vaste substantie naar gas neemt de inhoud van een pellet wel 60 keer zijn eerdere formaat aan) Door deze mini explosies nemen zij vuil, vet, olie e.d. mee van het oppervlak. 


Het vuil wordt door de lucht weggeblazen en de pellets zijn gas geworden. Het enige tastbare wat over blijft is het vuil van het oppervlak maar dit blaas je zo weg.


Wat heb je nodig:

Om met droogijs te stralen heb je een speciale droogijs straalmachine lucht en droogijs pellets nodig, dit zijn ronde korrels droogijs van wel -70 graden Celsius. Er zijn verschillende maten te verkrijgen voor verschillende machines en voor verschillende werkzaamheden.

Sroogijs straalmachine

Waar gebruiken wij het voor:

Wij gebruiken droogijs om oppervlaktes te reinigen zonder het demonteren van bijkomende zaken. Denk hierbij aan binnenkanten van motorruimtes van auto’s, vrachtwagens, compressoren enz. om deze ruimtes vet en vuil vrij te maken zonder het demonteren van slangen, kabels, kunststof enz. enz. 


In het ergste geval kunt u een motor laten draaien terwijl u aan het stralen bent met droogijs. (let wel op, het vuil dat los komt kan dan in de motor gezogen worden. Laat filters altijd op hun plek) Verwijderen van bijvoorbeeld oude Tectyl, vet, olie, door de kou van de droogijs wordt dit hard en laat zich vrij makkelijk verwijderen.

SroogijsWat is het voordeel van droogijs:

  • Delen hoeven dus niet gedemonteerd te worden.
  • Er is geen residu ten opzichten van gritstralen of sodastralen.
  • Het tast oppervlaktes niet aan.

Droogijs komt in speciale koelboxen onze kant op, wij dienen voor een klus een hoeveelheid te bestellen. Deze box zorgt ervoor dat het koud ijs enkele dagen bewaard kan worden maar zal zeker binnen drie dagen verwerkt moeten worden. Hierdoor dient u per klus bij ons aan te geven wanneer u dit wilt doen zodat wij op tijd kunnen bestellen, reken op twee dagen levertijd.


Reinig ook materialen waar water niet gebruikt mag worden

Droogijsstralen is ideaal om materialen te reinigen die gevoelig zijn voor water. Denk bijvoorbeeld aan elektrische apparaten. Bij het gebruik van droogijs is er geen risico op vonken, elektrocutie of kortsluiting. Ook zorgt het niet voor vervuiling en is het dus milieuvriendelijk.


Ook droogijsstralen? Neem contact op!


Neem contact op


Ja, ik wil ook (laten) Droogijsstralen!

VOORNAAM *
ACHTERNAAM *
E-MAILADRES *
TELEFOONNUMMER *
VRAAG/ OPMERKING *
Verzenden

“ALS JE KUNT STOFZUIGEN KAN JE OOK ZANDSTRALEN."