BEL: 06 - 546 932 59

Straalketel huren?

Een straalketel huurt u voordelig bij Zelfzandstralen. Om te kunnen starten met zandstralen is een straalketel noodzakelijk. Een straalketel is ongeveer hetzelfde als een schuurmachine. Het verwijdert oppervlaktelagen zoals roest en verf. Alleen wordt er bij zandstralen geen schuurpapier gebruikt, maar zandstraalmiddel. Het wordt onder hoge druk op oppervlakken gespoten om wrijving te creëren. Daarom hebben mobiele straalunits ook een ketel. 


Het straalmiddel wordt in deze ketel gegoten. De ketel heeft een koppeling met de compressor, waardoor het straalmiddel onder hoge druk uit de ketel komt en op oppervlakken kan worden gespoten. Met alleen een ketel kunt u dus nog niet zandstralen. Aan de stralers zit een slang met een straalpistool. Deze slang is ook aangesloten op de ketel. Vanuit het spuitpistool waar het schuurmiddel uiteindelijk uit komt, is het mogelijk om gericht te spuiten op de oppervlakken die u wil stralen

Losse straalketels

Bij Zelfzandstralen kunt u losse straalketels huren. Door een ketel te huren kunt u hem dichtbij de klus zetten waardoor het vullen gemakkelijker wordt. Om gelijk aan de slag te kunnen gaan kunt u er een compressor bij huren. 

Wanneer u al een aanhanger huurt en u wil graag op dubbele capaciteit zandstralen, dan kan deze ketel in veel gevallen op de compressor welke op de aanhanger staat aangesloten worden. Ook nu kan de ketel bijvoorbeeld achter het huis gezet worden en doormiddel van luchtslangen op de aanhanger compressor aangesloten worden. Zo kan een klus van meerdere dagen sneller en vaak met minder overlast aan omliggende huizen of bedrijven uitgevoerd worden.


Complete aanhanger met straalketel en compressor

Bij Zelfzandstralen kunt u ook een complete aanhanger met straalketel en compressor huren. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is het water aansluiten en de ketel vullen, dan kunt u gelijk beginnen met stralen. Uiteraard wel met goede uitleg van ons.


U heeft hiervoor een BE rijbewijs nodig en een auto met trekhaak van 2500 kg trekgewicht wanneer u de aanhanger komt halen bij ons op het bedrijf. Let wel op dat u ook nog straalmiddel mee moet nemen van 25 kg per zak en meestal 15-20 zakken minimaal. Beter is om de aanhanger door ons te laten bezorgen met opzetten en uitleg om zeker te zijn en zonder opstartproblemen te gaan stralen. Wij nemen dan het straalmiddel mee welke u nodig heeft.

Hoeveel kost het huren van een straalketel?

Een losse TORBO straalketel huur je bij Zelfzandstralen al voor € 100 per dag. De bijbehorende compressor huurt u voor € 80 per dag. Houdt er wel rekening mee dat het gebruik van ons straalmiddel verplicht is. 


Bij de huur van een straalketel betaalt u tussen de 750 en 1000 euro borg. Dit betaalt u vooraf aan de hand van een factuur of een contante betaling tijdens het bezorgen of afhalen. Ook het straalmiddel wordt vooraf betaald. Wanneer u nette dichte zakken overhoudt nemen wij deze retour en hoeft u deze niet te betalen. Aan het einde van de huurperioden worden de totale kosten berekend en krijgt u een extra factuur of creditnota. Bij een creditnota betalen wij dit bedrag altijd via de bank terug.


Voor het bezorgen van de Torbo straalketels inclusief uitleg en proefdraaien betaalt u:

  • Binnen 15 km: € 50
  • Tussen de 15 en 50 km: €7
  • Tussen de 50 en 75 km: € 100
  • Tussen de 75 en 100 km € 125
  • Meer dan 100 km binnen Nederland: € 150
  • Bezorgen in België op aanvraag maar vanaf 150 euro

Ja, ik wil een straalketel huren!

VOORNAAM *
ACHTERNAAM *
E-MAILADRES *
TELEFOONNUMMER *
VRAAG/ OPMERKING *
Verzenden

Of neem direct contact op via:

Telefoon: 06-54693259

E-mail: info@zelfzandstralen.nl

“ALS JE KUNT STOFZUIGEN KAN JE OOK ZANDSTRALEN."